recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spinazie met kaascroutons

Bijgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - boter (15 gram)
  • - geraspte kaas (50 gram)
  • - panklare spinazie (900 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - afbak stokbrood (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 3 Snijd het brood in blokjes en meng ze in een kom met de olie en geraspte kaas.
  • 4 Verdeel dit mengsel over de bakplaat en bak de croutons in de oven in vijftien tot twintig minuten goudbruin.
  • 5 Schenk twee eetlepels water op de bodem van een grote pan.
  • 6 Voeg de spinazie zak voor zak toe en druk wat aan.
  • 7 Doe de deksel op de pan en laat de spinazie eerst op hoog vuur slinken.
  • 8 Schep regelmatig om, zodat ook de bovenste blaadjes slinken.
  • 9 Neem, als alle blaadjes geslonken zijn, de pan van het vuur en laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken.
  • 10 Druk er zo veel mogelijk vocht uit.
  • 11 Smelt de boter in de pan en roer de kerriepoeder erdoor.
  • 12 Schep ook de spinazie erdoor en warm de groente even door.
  • 13 Schep de spinazie in een schaal en strooi de kaascroutons erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.