recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spinazieburgers met courgette

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - courgette (1 )
  • - verse salieblaadjes (8 )
  • - Griekse yoghurt (100 ml)
  • - olijfolie (3.5 eetlepels)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - geroosterde paprika's (uit pot) (4 )
  • - geraspte belegen kaas (100 gram)
  • - ei (1 )
  • - volkorenbrood (4 sneetjes)
  • - verse spinazie (150 gram)
  • - hazelnoten (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Maal de hazelnoten vrij grof in de keukenmachine.
  • 2 Snijd het brood in stukken.
  • 3 Voeg de spinazie en het brood toe en meng alles tot een fijne massa.
  • 4 Meng het ei met de kaas en wat zout en peper erdoor en kneed alles tot een wat plakkerige, homogene massa.
  • 5 Vorm dit mengsel tot 8 mooie burgers.
  • 6 Pureer de paprika's met de chilipoeder, yoghurt en de helft van de olijfolie in de keukenmachine tot een gladde saus en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Snijd de courgette in dunne linten.
  • 8 Leg op elke burger een salieblaadje en wikkel er een courgettelint omheen.
  • 9 Bestrijk de burgers royaal met olijfolie en bak ze op het rooster van de barbecue in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze voorzichtig met een spatel.
  • 10 Serveer met de paprikasaus.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.