recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spinaziecrostini met serranoham en tomaatjes

Bijgerecht
6 personen
30 min
Ingrediënten
  • - serranoham (200 gram)
  • - verse spinazie (450 gram)
  • - geurige olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - verse oregano (2 eetlepel(s))
  • - knoflook (4 tenen)
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - meergranenpistolets (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • 2 Hak de knoflook heel fijn.
  • 3 Hak ook de oregano fijn.
  • 4 Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  • 5 Snijd de pistolets elk in de lengte in 4 mooie plakken.
  • 6 Leg de plakken op de bakplaat en bak ze in de oven 15-20 minuten goudbruin en droog, keer ze na 8 minuten.
  • 7 Snijd de tomaatjes in vieren en meng ze met de helft van de knoflook, oregano en de helft van de olijfolie en breng op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 8 Roerbak de spinazie met de resterende knoflook en oregano in een wok met de rest van de olijfolie en laat de blaadjes slinken, voeg wat zout en peper toe.
  • 9 Laat de spinazie in een zeef goed uitlekken.
  • 10 Leg de crostini op een schaal en verdeel de spinazie erover.
  • 11 Drapeer hier plakjes serranoham op en schep er wat tomaat op.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.