recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spinazieschotel met Cheddar

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - tafelaardappelen (600 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - verse spinazie (600 gram)
  • - cheddar (in plakjes) (200 gram)
  • - eieren (3 )
  • - melk (50 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
  • 3 Kook de aardappelplakjes 5 minuten.
  • 4 Fruit de geperste knoflook en grof gesnipperde ui in een wok met hete olie en schep de spinazie erdoor.
  • 5 Laat de blaadjes slinken en het vocht verdampen.
  • 6 Voeg wat zout en peper toe.
  • 7 Maak in een ingevette ovenschaal laagjes van aardappel, kaas en spinazie en herhaal dit een keer.
  • 8 Klop de eieren los met melk en schenk ze over de laatste laag spinazie.
  • 9 Bak de schotel in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.