recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spinazietaart met blauwe kaas

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - blauwschimmelkaas (100 gram)
  • - zure room (125 ml)
  • - eieren (4 )
  • - panklare spinazie (600 gram)
  • - ui (groot) (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de diepvriesdeeg ontdooid is.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Snijd de blauwschimmelkaas in stukjes.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 5 Bekleed een ingevette lage taartvorm met de plakjes deeg.
  • 6 Fruit de ui in een hapjespan met olijfolie zachtjes glazig.
  • 7 Schep hand voor hand de spinazie erdoor en laat de blaadjes slinken en het vocht verdampen.
  • 8 Laat de spinazie in een vergiet even uitlekken.
  • 9 Klop in een kom de eieren los met de zure room.
  • 10 Roer de spinazie erdoor en verdeel het mengsel in de taartbodem.
  • 11 Leg de stukjes kaas erin en bak de taart een richel onder het midden in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.