recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spinazietaart met blauwe kaas

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - blauwschimmelkaas (100 gram)
  • - zure room (125 ml)
  • - eieren (4 )
  • - panklare spinazie (600 gram)
  • - ui (groot) (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de diepvriesdeeg ontdooid is.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Snijd de blauwschimmelkaas in stukjes.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 5 Bekleed een ingevette lage taartvorm met de plakjes deeg.
  • 6 Fruit de ui in een hapjespan met olijfolie zachtjes glazig.
  • 7 Schep hand voor hand de spinazie erdoor en laat de blaadjes slinken en het vocht verdampen.
  • 8 Laat de spinazie in een vergiet even uitlekken.
  • 9 Klop in een kom de eieren los met de zure room.
  • 10 Roer de spinazie erdoor en verdeel het mengsel in de taartbodem.
  • 11 Leg de stukjes kaas erin en bak de taart een richel onder het midden in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.