recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spinazietaart met ei

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - eieren (6 stuks)
  • - grote ui (1 stuk(s))
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - panklare spinazie (600 gram)
  • - Griekse yoghurt (150 ml)
  • - geraspte belegen 30+ kaas (75 gram)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  • 2 Kook de helft van de eieren in 8 minuten bijna hard.
  • 3 Pel ze en halveer ze.
  • 4 Warm de oven voor op 200 °C.
  • 5 Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • 6 Fruit de ui en knoflook in een wok met olijfolie.
  • 7 Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  • 8 Voeg wat zout en versgemalen peper toe.
  • 9 Klop de overige eieren los met de yoghurt, een derde deel van de kaas en zout en peper.
  • 10 Bekleed een ingevette lage taartvorm met de plakjes deeg en schenk het eimengsel erin.
  • 11 Schep de spinazie op het ei en druk de gekookte eieren met de dooierkant naar boven tussen de spinazie.
  • 12 Strooi de rest van de kaas erover.
  • 13 Bak de taart in de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 14 Serveer de taart in punten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.