recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spinazietaartje met ei

Lunch
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - boter (15 g)
  • - ham (75 g)
  • - geraspte belegen kaas (75 g)
  • - eieren (6 )
  • - diepvriesdeeg voor hartige taart (4 plakjes)
  • - panklare spinazie (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Laat het deeg ontdooien.
  • 3 Snijd de ham in dunne reepjes en hak de rauwe spinazie in de keukenmachine fijn.
  • 4 Bekleed de taartvormpjes met een plakje deeg en laat het overtollige deeg omhoog uitsteken.
  • 5 Klop in een kom 1/3 van de eieren los met 2/3 van de geraspte kaas, de spinazie en 2/3 van de ham en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
  • 6 Schep dit mengsel in de taartvormpjes en schuif de vormpjes in het midden van de oven.
  • 7 Bak de taartjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Verwarm intussen de boter in een koekenpan en zet vier ronde steekvormen in de pan.
  • 9 Breek boven elke vorm een ei.
  • 10 Bak de eieren op zacht vuur 3-4 minuten tot het wit gestold is, maar het geel nog vloeibaar is.
  • 11 Verdeel de resterende kaas en ham erover.
  • 12 Wip de warme taartjes uit de vormpjes en zet ze op borden.
  • 13 Leg op elk taartje een gebakken ei.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.