recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spitskoolcurry met ei en cashewnoten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - verse koriander (grof gehakt) (3 eetlepels)
  • - cashewnoten (50 gram)
  • - eieren (4 )
  • - tomaatstukjes (uit blik) (400 gram)
  • - spitskool (500 gram)
  • - ui (groot) (1 )
  • - milde Indiase currypasta (1.5 eetlepel)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - zilvervliesrijst (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui grof.
  • 2 Snijd de spitskool in brede repen.
  • 3 Kook de eieren en halveer ze.
  • 4 Kook d rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 5 Verhit de olie in een hapjespan en roer de currypasta erdoor.
  • 6 Schep de ui en spitskool erdoor en roerbak 2-3 minuten.
  • 7 Voeg de tomaatstukjes en het water toe en breng het geheel aan de kook.
  • 8 Laat de curry 10-12 minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Leg de eieren ertussen en warm de curry nog even door.
  • 10 Schep de rijst in diepe borden en schep de curry erover.
  • 11 Strooi de cashewnoten en koriander erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.