recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjes met sjalotjes en sinaasappel

Bijgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - balsamico-azijn (2 eetlepel(s))
  • - donkere basterdsuiker (2 eetlepel(s))
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - fijne spruitjes (500 gram)
  • - sjalotjes (250 gram)
  • - sinaasappel (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Maak de spruitjes schoon.
  • 2 Snijd de schil dik van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  • 3 Vang het uitlopende sap op.
  • 4 Pel de sjalotjes en halveer de grote sjalotjes.
  • 5 Snijd de kontjes van de spruitjes in.
  • 6 Verwarm de olijfolie in een pan en schep de sjalotjes erdoor.
  • 7 Voeg het sinaasappelsap toe en smoor de sjalotjes met de deksel op de pan in acht tot tien minuten zachtjes gaar.
  • 8 Kook de spruitjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in acht tot tien minuten beetgaar.
  • 9 Schep de bruine suiker en balsamico-azijn door de sjalotjes en verwarm ze zonder deksel tot ze omhuld zijn met een glanzend bruin laagje.
  • 10 Giet de spruitjes af en doe ze over in een schaal.
  • 11 Schep de sjalotjes en sinaasappelpartjes erdoor.
  • 12 Lekker bij wild- en vleesgerechten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.