recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjespuree met mozzarella

Bijgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - lage ovenschaal, ingevet
  • - keukenmachine
  • - geschaafde amandelen (2 eetlepel(s))
  • - mozzarella (1 bol)
  • - room of volle melk (3 eetlepel(s))
  • - ui (1 )
  • - spruitjes (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd mozzarella in dunne plakken.
  • 3 Maak de spruitjes schoon en halveer deze.
  • 4 Snipper de ui.
  • 5 Vet de ovenschaal in.
  • 6 Verwarm de olijfolie in een pan, schep de spruitjes en ui erdoor en bak ze 2 minuten op zacht vuur.
  • 7 Voeg het water met wat zout en peper toe en smoor de spruitjes in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Pureer het spruitjesmengsel met de room in de keukenmachine en schep de puree in de ovenschaal.
  • 9 Verdeel de plakken mozzarella erover.
  • 10 Strooi ook de amandelen erover.
  • 11 Schuif de schaal in de oven en verwarm de spruitjespuree 20-25 minuten tot de mozzarella smelt en de amandelen goudbruin zijn.
  • 12 Lekker met gebakken aardappeltjes en een tartaartje.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.