recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjesstamppot met appel en geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - belegen geitenkaas (150 gram)
  • - warme melk (150 ml)
  • - appels (2 )
  • - spruitjes (500 gram)
  • - grote ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kruimige aardappel(en) (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil en snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een flinke laag water in 15-20 minuten gaar.
  • 2 Snipper de ui en was en halveer de spruitjes en roerbak beide in 3-4 minuten in een wok met de olijfolie.
  • 3 Voeg de appelblokjes toe en bak nog 1 minuut.
  • 4 Schenk er 100 ml water bij en smoor de spruitjes in nog 10 minuten beetgaar.
  • 5 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • 6 Schenk de melk erbij en roer de aardappelen tot een smeuïge puree.
  • 7 Schep het spruitjesmengsel en de helft van de blokjes kaas erdoor en warm de stamppot al omscheppend nog even door tot de kaas begint te smelten.
  • 8 Serveer de stamppot in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.