recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjesstamppot met braadworst

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - runderbraadworsten (4 )
  • - vleesbouillon (250 gram)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - spruitjes (600 gram)
  • - ui (groot) (1 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Halveer de spruitjes.
  • 4 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 5 Roerbak de ui en de spruitjes 3 minuten in een wok met 2 eetlepels margarine.
  • 6 Voeg de tijm en iets meer dan de helft van de bouillon toe en kook de spruitjes in 15 minuten gaar.
  • 7 Prik een paar gaatjes in de runderbraadworsten.
  • 8 Verwarm de helft van de eetlepels margarine in een koekenpan en bak de braadworsten rondom bruin.
  • 9 Schenk er de rest van de bouillon bij en laat de worsten in nog 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • 10 Giet de aardappelen af en schep ze door de spruitjes.
  • 11 Meng ze met een stamper tot een grove stamppot en breng op smaak met wat zout en peper.
  • 12 Schep de stamppot in diepe borden.
  • 13 Maak in het midden een kuiltje en schep de jus erin.
  • 14 Leg er een braadworst op.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.