recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjesstamppot met een one minute steak

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - vloeibare margarine (5 eetlepels)
  • - kruimige aardappelen (1.25 kilo)
  • - spruitjes (500 gram)
  • - fijne prei (200 gram)
  • - rundvleesbouillon (van een tablet) (500 ml)
  • - hollandse geitenkaas (100 gram)
  • - amsterdamse uien (uit pot) (4 eetlepels)
  • - one minute steaks (4 )
  • - tapenade van gedroogde tomaatjes (2.5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 2 Maak de spruitjes schoon en halveer deze.
  • 3 Verwarm de helft van de margarine in een wok en roerbak de aardappelblokjes, spruitjes en prei 2-3 minuten.
  • 4 Voeg iets minder dan de helft van de bouillon toe en kook de aardappelen en groenten afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  • 5 Stamp de aardappelen met de spruitjes, prei en vocht tot een smeuïge stamppot en roer de kaas en de Amsterdamse uien erdoor.
  • 6 Warm de stamppot al roerende nog even goed door.
  • 7 Kruid de steaks met zout en peper.
  • 8 Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de steaks in 2-3 minuten om en om mooi bruin en van binnen rosé.
  • 9 Leg de steaks op een warm bord en houd ze warm.
  • 10 Roer de tapenade en de rest van de bouillon door het bakvet en roer de aanbaksels los.
  • 11 Laat het geheel bruisend inkoken tot een lekkere jus.
  • 12 Schep de spruitjesstamppot in diepe borden en maak in het midden een kuiltje.
  • 13 Schep hier wat jus in en leg de steaks op de stamppot.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.