recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjesstamppot met kaas en rookworst

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - jongbelegen kaas (200 g)
  • - nootmuskaat
  • - melk (150 ml)
  • - boter (25 g)
  • - uien (2 stuks)
  • - verse rookworst (fijn) (1 stuks)
  • - spruitjes (750 g)
  • - kruimige aardappelen (1250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en snijd in stukken; Maak de spruitjes schoon; Snijd de uien in ringen; Snijd de jongbelegen kaas in blokjes.
  • 2 Kook de aardappelen en spruitjes in een flinke bodem water met wat zout in 20-25 minuten gaar.
  • 3 Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Bak de uiringen in hete boter in 10 minuten goudgeel.
  • 5 Giet de aardappelen en spruitjes af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot een smeuïge stamppot.
  • 6 Roer ook het bakvet van de uien erdoor.
  • 7 Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  • 8 Schep de kaas erdoor en warm de stamppot al roerende nog even door.
  • 9 Schep de stamppot in diepe borden en verdeel de uiringen en plakjes rookworst erover.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn (Chardonnay) of frisse rode (Chianti, Ruby Cabernet).