recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjesstamppot met noten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - walnoten (150 gram)
  • - groentebouillon (150 ml)
  • - appel (1 )
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - spruitjes (500 gram)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de uien grof.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 3 Halveer de spruitjes.
  • 4 Verwarm tweederde van de olijfolie in de wok en roerbak de ui, aardappel en spruitjes 4 minuten.
  • 5 Schil de appel en snijd deze in stukjes.
  • 6 Schep de kerriepoeder en appel erdoor en bak nog 1 minuut.
  • 7 Schenk de bouillon erbij en smoor de aardappel en spruitjes in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Halveerd de walnoten.
  • 9 Verhit de rest van de eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de walnoten knapperig.
  • 10 Strooi er wat zout over.
  • 11 Stamp de aardappelen met spruitjes en appel door elkaar en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • 12 Schep de stamppot in diepe borden en strooi de walnoten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.