recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjesstamppot met pastinaak - Gezinsvoordeelmenu

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zachte geitenkaas (100 gram)
  • - gepelde hazelnoten (50 gram)
  • - groentebouillon (200 ml)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - pastinaak (250 gram)
  • - spruitjes (500 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Halveer de spruitjes.
  • 4 Snijd de pastinaak in blokjes.
  • 5 Hak de hazelnoten grof.
  • 6 Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.
  • 7 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui met de spruitjes, pastinaak en tijm 3-4 minuten.
  • 8 Schenk de bouillon erbij en smoor de groenten in 6-8 minuten gaar.
  • 9 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  • 10 Giet de aardappelen af en schep ze door de groenten.
  • 11 Stamp alles tot een grove stamppot en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
  • 12 Schep de spruitjesstamppot in diepe borden en strooi de geitenkaas en hazelnoten erover.