recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjestaart met kaas

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (800 gram)
  • - spruitjes (500 gram)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
  • - boter (15 gram)
  • - melk (150 ml)
  • - ei (1 )
  • - geraspte kaas (150 gram)
  • - oreganoblaadjes (vers) (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Lage taartvorm (26 cm), ingevet.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.
  • 3 Maak de spruitjes schoon en halveer deze.
  • 4 Hak de oregano fijn.
  • 5 Kook de aardappelen in een pan met een flinke bodem water in 10 minuten gaar.
  • 6 Kook de spruitjes in een andere pan in ruim water in 12 minuten beetgaar.
  • 7 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 8 Bekleed de taartvorm met de plakjes deeg, laat de plakjes elkaar steeds een cm overlappen en druk de randen goed op elkaar.
  • 9 Giet de aardappelen en ook de spruitjes af.
  • 10 Stamp de aardappelen fijn en roer ze met de boter en melk tot een smeuïge puree.
  • 11 Roer het ei en de helft van de geraspte kaas erdoor en schep tot slot de spruitjes en de oregano erdoor.
  • 12 Schep de stamppot in de taartvorm, strijk de bovenkant glad en strooi de rest van de kaas erover.
  • 13 Bak de taart in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.