recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stampot groene kool

Fusion
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - boter (25 g)
  • - melk (150 ml)
  • - groene kool (800 g)
  • - magere spekblokjes (100 g)
  • - kruimige aardappelen (10.5 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen; Snijd de groene kool in repen.
  • 2 Kook de aardappelen gaar.
  • 3 Bak de spekjes in een wok met de boter.
  • 4 Schep de kool erdoor en roerbak 3-4 minuten.
  • 5 Voeg de afgemeten hoeveelheid water toe en laat de kool gaar worden.
  • 6 Verwarm de melk.
  • 7 Stamp de afgegoten aardappelen fijn, roer ze met de melk tot een smeuïge puree en schep het koolmengsel met spekjes en vet erdoor.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.