recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stampot zuurkool

Fusion
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (1 kg)
  • - kippenbouillon (150 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - verse zuurkool (500 g)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - boter (25 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Hak de knoflook fijn; Laat de verse zuurkool goed uitlekken; Schil de kruimige aardappelen.
  • 2 Verhit de boter en fruit de ui en knoflook met de paprikapoeder zachtjes aan.
  • 3 Schep de zuurkool en tijm erdoor en voeg de bouillon toe.
  • 4 Stoof de zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 6 Giet ze af en stamp ze fijn.
  • 7 Schep de zuurkool met vocht erdoor.
  • 8 Roer alles tot een smeuïge stamppot en warm deze nog heel even door.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.