recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stamppot groene kool met sukadelapjes

Hoofdgerecht
4 personen
205 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - warm water (150 ml)
  • - melk (150 ml)
  • - groene kool (800 g)
  • - magere spekblokjes (100 g)
  • - kruimige aardappelen (10.5 kg)
  • - tomaten (2 stuks)
  • - uien (2 stuks)
  • - boter (50 g)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - sukadelapjes (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de uien in partjes; Snijd de tomaten in stukken; Schil de kruimige aardappelen; Snijd de groene kool in repen.
  • 2 Wrijf het vlees in met zout, peper en mosterd en bak het in de helft van de boter in een braadpan bruin.
  • 3 Voeg de uien, tomaten en de afgemeten hoeveelheid warm water toe en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.
  • 4 Kook de aardappelen gaar.
  • 5 Bak de spekjes in een wok met de andere helft van de boter.
  • 6 Schep de kool erdoor en roerbak 3-4 minuten.
  • 7 Verwarm de melk.
  • 8 Voeg de afgemeten hoeveelheid water toe en laat de kool gaar worden.
  • 9 Stamp de afgegoten aardappelen fijn, roer ze met de melk tot een smeuïge puree en schep het koolmengsel met spekjes en vet erdoor.
  • 10 Serveer met sukadelapjes.
  • 11 Wijntip: Volle rode wijn, bijvoorbeeld Merlot uit Zuid-Afrika of een Navarra.
  • 12 Vervangtip: U kunt ook spitskool gebruiken in plaats van groene kool.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.