recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stamppot rauwe andijvie, pastinaak met geroosterde cashewnoten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardapel(en) (1.5 kg)
  • - pastinaken (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - halfvolle melk (150 ml)
  • - panklare andijvie (500 gram)
  • - cashewnoten (100 gram)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 225 °C; Schil de aardappelen en pastinaken en snijd deze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Schep de pastinaak in een bakblik om met zout, peper en olijfolie en rooster de groente in de oven in 25 minuten gaar, schep af en toe om.
  • 4 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • 5 Roer ze met melk tot een smeuïge puree.
  • 6 Schep de pastinaak met olie en de andijvie erdoor en warm de stamppot nog even goed door.
  • 7 Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe.
  • 8 Rooster de cashewnoten met paprikapoeder, komijn en peper tot ze gaan geuren.
  • 9 Schep de stamppot in diepe borden en strooi de noten erover.