recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stamppot rauwe andijvie, pastinaak

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - cashewnoten (100 g)
  • - panklare andijvie (500 g)
  • - halfvolle melk (150 ml)
  • - versgemalen peper
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - pastinaken (2 stuks)
  • - kruimige aardappelen (10.5 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en snijd in stukken; Schil de pastinaken en snijd in stukken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • 3 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 4 Schep de pastinaak in een bakblik om met zout, peper en olijfolie en rooster de groente in de oven in 25 minuten gaar, schep af en toe om.
  • 5 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • 6 Verwarm de melk.
  • 7 Roer ze met melk tot een smeuïge puree.
  • 8 Schep de pastinaak met olie en de andijvie erdoor en warm de stamppot nog even goed door.
  • 9 Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe.
  • 10 Rooster de cashewnoten met paprikapoeder, komijn en peper tot ze gaan geuren.
  • 11 Schep de stamppot in diepe borden en strooi de noten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.