recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stamppot zuurkool met gebakken appel en saucijsjes

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - appel(s) (4 )
  • - kruimige aardappels (1 kg)
  • - boter (50 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - zuurkool (500 g)
  • - rundersaucijsjes (4 stuks)
  • - melk (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappels en snijd in stukken; Snipper de ui grof; Laat de zuurkool goed uitlekken; Schil de appels; Prik de rundersaucijsjes met een vork in.
  • 2 Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
  • 3 Fruit de ui in een braadpan met de helft van de boter.
  • 4 Schep de zuurkool erdoor, rasp de helft van de appels boven en smoor de zuurkool in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Bak de saucijsjes in een koekenpan met de andere helft van de boter in 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • 6 Steek de klokhuizen uit de overgebleven appels.
  • 7 Snijd de appels in plakken en bak ze in het bakvet van de saucijsjes in 2-3 minuten bruin.
  • 8 Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree.
  • 9 Meng de zuurkool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • 10 Serveer in diepe borden en leg de saucijsjes en plakken appel erop.
  • 11 Wijntip: een volle, iets zoete witte wijn, zoals Huiswijn Half Zoet of Pinot Blanc d’Alsace.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.