recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stamppotje met knolselderij, raapsteeltjes en een tartaartje

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardapel(en) (1 kg)
  • - knolselderij (500 gram)
  • - raapsteeltjes (250 gram)
  • - bosuitje (1 )
  • - tartaartjes (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de aardappelen en knolselderij en snijd deze in blokjes; snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 2 Kook de aardappel en knolselderij in weinig water met zout in 15-20 minuten gaar.
  • 3 Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes, was de raapsteeltjes en laat ze goed uitlekken.
  • 4 Snijd de raapsteeltjes grof.
  • 5 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bestrijk ze dun met olie.
  • 6 Bak ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 7 Giet de aardappel en knolselderij af, bewaar het kookvocht.
  • 8 Stamp ze met een stamper tot een grove puree.
  • 9 Roer de olie en eventueel wat kookvocht erdoor.
  • 10 Schep de raapsteeltjes en bosui erdoor en verwarm het stamppotje nog even goed door.
  • 11 Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 12 Schep de stamppot in diepe borden en leg het tartaartje erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.