recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Steak met friet van bataat

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - water (2 liter)
  • - boter (1 eetlepel)
  • - zonnebloemolie (3 eetlepels)
  • - zoete aardappelen (600 gram)
  • - kerrie (1 eetlepel)
  • - hollandse pepersteaks, american style steaks, engelse beef steaks of franse bistro steaks (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Laat het vlees minstens een half uur op kamertemperatuur komen buiten de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven tot 220°C.
  • 3 Breng een pan met het water, de kerrie en wat zout aan de kook.
  • 4 Boen de aardappels goed schoon en dep droog, maar schil ze niet.
  • 5 Snijd er frieten van, van 1 cm dik.
  • 6 Kook ze circa 7 à 8 minuten in het kerriewater tot ze wat zachter worden.
  • 7 Laat ze goed uitlekken en dep weer goed droog met een doek.
  • 8 Leg de frieten op een bakplaat en meng met wat zout en de olie.
  • 9 Zet de bakplaat in de oven en zet de temperatuur terug naar 200°C.
  • 10 Keer de frieten na 10 en 20 minuten, na circa 30 minuten zijn ze klaar.
  • 11 Ze worden niet zo krokant als normale frieten.
  • 12 Bestrooi het vlees met wat zout.
  • 13 Laat de boter in een zware koekenpan op hoog vuur lichtbruin worden en zet hierna het vuur iets lager.
  • 14 Bak het vlees (voor medium) circa 3 minuten per kant.
  • 15 Haal het vlees uit de pan en laat deze 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  • 16 Serveer de frieten en de biefstuk op warme borden.
  • 17 Heerlijk met een salade van spinazie en blauwe kaas!.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.