DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Steak tartare met ansjoviscroutons en champignonmayonaise

Voorgerecht Gemiddeld 30 minuten
(0)
Voorgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Snij de champignons in kwarten. Hak de knoflook. Verhit op hoog vuur de helft van de zonnebloemolie met 1 tl olie van de ansjovis. Stap 2 Voeg de champignons, sojasaus en de helft van de knoflook toe. Bak circa 5 minuten tot ze gaar zijn en laat buiten de pan afkoelen. Stap 3 Haal wat keukenpapier door de pan en verhit de overige zonnebloemolie met de ansjovis. Stap 4 Snijd de boterhammen in kleine blokjes en bak deze tot croutons in de olie. Stap 5 Breng ondertussen een pannetje water aan de kook en doe de eieren erin. Laat 6 minuten koken en laat ze dan schrikken onder de ijskoude kraan. Laat de eieren verder afkoelen in het koude water en pel ze. Stap 6 Blend de champignons samen met de mayonaise met de keukenmachine of staafmixer. Voeg eventueel een eetlepel water toe. Stap 7 Snijd het vet van het vlees en snijd het vlees met een groot, scherp mes tot een fijne tartaar. Maak op smaak met peper, zout, Worcestersauce en de olijfolie. Stap 8 Verdeel het vlees over de borden, eventueel met behulp van een kookring. Garneer met het ei, de croutons, mayonaise en peterselie.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
recepten