recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stevige boterhammen met groene asperges, appeltjes en geitenkaas

Lunch
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - geitenkaas van de kaasschaaf (12 plak(ken))
  • - mayonaise (4 eetlepels)
  • - boterhammen (4 )
  • - appel (1 )
  • - olijfolie
  • - cherrytomaatje met groene steeltjes (4 )
  • - zeezout
  • - groene aperges (8 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de asperges.
  • 2 Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de asperges ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • 3 Leg ze in koud water en snijd ze hierna door midden in de lengte.
  • 4 Besprenkel de cherrytomaatjes met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • 5 Pof de tomaatjes in een voorverwarmde oven van 180 °C, ongeveer vier à vijf minuten, zodat het velletje net barst.
  • 6 Trek de velletjes voorzichtig omhoog tot de steeltjes.
  • 7 Snijd de appel in dunne plakken.
  • 8 Rooster de boterhammen kort in een broodrooster en besmeer ze met mayonaise.
  • 9 Verdeel de plakjes kaas over de boterhammen.
  • 10 Leg hierop de plakken appel en de asperges met de snijkant naar beneden ( vier – vijf stuks per boterham).
  • 11 Maak de boterhammen af met een gebakken tomaatje en een beetje olijfolie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.