recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stew met speklapjes

Hoofdgerecht
2 personen
35 min
Ingrediënten
  • - magere speklapjes (4 stuks)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - vleesfond (1.5 dl)
  • - medium dry sherry (0.5 dl)
  • - boter (40 g)
  • - uien (2 )
  • - winterwortel (300 g)
  • - aardappelen (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en wortels, snijd ze in grove stukken.
  • 2 Pel de uien en snijd ze in partjes.
  • 3 Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de aardappelen, wortel en ui al omscheppend 3 minuten.
  • 4 Schep de sherry, vleesfond, mosterd, zout en peper erdoor.
  • 5 Stoof alles met het deksel schuin op de pan in 25 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Wrijf de speklapjes in met zout, peper en mosterd.
  • 7 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de speklapjes in zo’n 15 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 8 Schep de stew in diepe borden en leg de speklapjes erop.
  • 9 Wijntip: Stevige rode wijn (Côtes du Rhône, Côtes du Roussillon, Malbec).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.