recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stoere rollade van varkenshaas

Hoofdgerecht
8 personen
80 min
Ingrediënten
  • - rolladetouw van 30 cm (5 stukken)
  • - bakpapier
  • - rozemarijn (2 takken)
  • - varkenshaasjes van ca. 300 g (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - balsamico-azijn (1 eetlepel)
  • - knoflook, geperst (2 tenen)
  • - puntpaprika, in lange repen van 1 cm dik (1 )
  • - bosuitjes (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de puntpaprika in lange repen van 1 cm dik.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Snijd de bosuitjes en de repen paprika op lengte van de varkenshaasjes.
  • 4 Wrijf de varkenshaasjes in met zout, versgemalen peper, knoflook, balsamico-azijn en olijfolie.
  • 5 Teken op een stuk bakpapier de lengte van de varkenshaasjes af.
  • 6 Leg de stukken touw hier dwars op, met ongeveer 2-3 cm tussenruimte.
  • 7 Leg twee varkenshaasjes kop aan staart dicht tegen elkaar aan op de touwtjes.
  • 8 Verdeel de bosuien, paprikarepen en takken rozemarijn over deze varkenshaasjes en leg de andere twee varkenshaasjes erop dezelfde manier op.
  • 9 Druk alles goed aan en bind de rollade stevig op met de touwtjes.
  • 10 Knip de uiteinden van de geknoopte touwtjes af.
  • 11 Laat de rollade nog minstens een half uur liggen (langer, dan in de koelkast en weer op kamertemperatuur laten komen).
  • 12 Rooster de rollade op de barbecue in 30-40 minuten rondom mooi bruin en van binnen gaar.
  • 13 Dit gaat het beste als je de barbecue kunt afdekken met een deksel of dek de rollade anders losjes af met aluminiumfolie en keer de rollade wat vaker, zodat de warmte beter verdeeld wordt.
  • 14 Snijd de rollade in dikke plakken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.