recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stokbrood met chorizogehakt uit de oven

Hoofdgerecht
2 personen
40 min
Ingrediënten
  • - oregano (0.5 eetlepel)
  • - mozzarella (125 g)
  • - tomaat (1 stuks)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - zout
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - rundergehakt (200 g)
  • - chorizo (100 g)
  • - stokbrood (1 voorgebakken)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een frisse groene salade.
  • 2 Voorbereiding: Hak de chorizo fijn; Snijd de bosuitjes in ringetjes; Snijd de tomaat in dunne plakjes; Snijd de mozzarella in plakjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Snijd een kapje van het stokbrood en hol het uit.
  • 5 Meng de chorizo met het gehakt, de bosuitjes en zout en peper naar smaak en vul het stokbrood met dit mengsel.
  • 6 Leg de plakjes tomaat en mozzarella erop en strooi er oregano en peper over.
  • 7 Leg het stokbrood op de bakplaat en bak het in de oven in 25 minuten bruin en gaar.
  • 8 Wijntip: Stevige rode wijn, als pinotage, Côtes du Rhône, Rioja.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.