recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stoofpeertjes met gember

Bijgerecht
4 personen
120 min
Ingrediënten
  • - rode wijn of bessensap (100 ml)
  • - suiker (4 eetlepels)
  • - vanillestokje (0.5 )
  • - verse gemberwortel
  • - stoofpeertjes (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de gember en snijd 4 dunne plakjes eraf.
  • 2 Schil de peren, snijd het kroontje aan de onderkant weg, maar laat de steeltjes zitten.
  • 3 Zet de peren naast elkaar in een kleine hapjespan.
  • 4 Snijd het vanillestokje open.
  • 5 Leg de plakjes gember en het vanillestokje ertussen en strooi de suiker erover.
  • 6 Schenk de wijn en zoveel water erbij dat de peren voor tweederde onder staan.
  • 7 Kook de peren afgedekt in 1-2 uur zachtjes.
  • 8 Prik af en toe met een vork in de peren om te testen of ze al gaar zijn.
  • 9 Zet de peren in een lage schaal.
  • 10 Kook het vocht op hoog vuur in tot een mooie siroop.
  • 11 Verwijder de gember en het vanillestokje en schenk de siroop over de peertjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.