recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stoofpot met sukadelapjes en rode wijn

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - winterwortel (200 g)
  • - volle rode wijn (0.25 liter)
  • - vleesbouillon (0.25 liter)
  • - tijm (4 takjes)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - (rode) uien (3 stuks)
  • - koekkruiden (2 theelepels)
  • - sukadelapjes (750 g)
  • - gerookte spekblokjes (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree en rode kool.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de (rode) uien in dunne partjes; Snijd de knoflook in plakjes; Snijd de winterwortel in plakjes.
  • 3 Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes knapperig bruin.
  • 4 Snijd het vlees in grove stukken en wrijf ze in met koekkruiden.
  • 5 Schep de spekjes op een bordje.
  • 6 Bak de stukken vlees (in gedeelten) in 5-8 minuten bruin in het spekvet, keer ze halverwege.
  • 7 Schep de partjes ui en plakjes knoflook erdoor en steek de takjes tijm ertussen.
  • 8 Schenk de bouillon en wijn langs de rand van de pan bij het vlees.
  • 9 Stoof het vlees afgedekt 2 uur op een vlamverdeler op zacht vuur.
  • 10 Schep de plakjes wortel erdoor en stoof het vlees in nog 45-60 minuten zachtjes gaar.
  • 11 Laat zoveel vocht verdampen dat een lichtgebonden saus ontstaat.
  • 12 Wijntip: Volle rode wijn, bijvoorbeeld merlot, pinotage of Côtes du Rhône Villages.
  • 13 Vervangtip: U kunt ook gedroogde tijm gebruiken in plaats van de verse tijm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.