recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stoofpot met varkensvlees en kikkererwten

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - magere varkenslapjes (250 gram)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - pastinaak (300 gram)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - prei (1 )
  • - italiaanse keukenkruiden (1 eetlepel)
  • - kikkererwten (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de varkenslapjes in blokjes.
  • 2 Kruid het vlees met zout, versgemalen peper en paprikapoeder en bak het in een braadpan met olijfolie rondom bruin.
  • 3 Snijd de pastinaak en de winterwortel in plakken.
  • 4 Snijd de prei in ringen van 1 cm.
  • 5 Schep de knoflook, pastinaak, wortel, prei en Italiaanse kruiden door het vlees en bak alles 3-4 minuten.
  • 6 Voeg de kikkererwten met vocht en wat zout en peper toe.
  • 7 Schenk het water erbij en breng het geheel aan de kook.
  • 8 Stoof de groenten en het vlees in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Serveer de stoofpot eventueel met brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.