recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stoofpot van hutspotgroenten, spruitjes en saucijsjes

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - versgemalen zwarte peper
  • - vleesbouillon (van een tablet) (500 ml)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - grove mosterd (1 eetlepel)
  • - vastkokende aardappelen (800 g)
  • - spruitjes (250 g)
  • - hutspotgroenten (500 g)
  • - rundersaucijsjes (300 g)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - magere spekblokjes (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer het gerecht in diepe borden.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rundersaucijsjes in stukken van 2-3 cm; Halveer de spruitjes; Snijd de vastkokende aardappelen in stukken.
  • 3 Bak de spekblokjes in de olijfolie in een hapjespan zachtjes uit.
  • 4 Schep ze op een bordje en bak de saucijsjes rondom bruin.
  • 5 Leg ze naast de spekjes en roerbak de groenten en aardappelen 2-3 minuten in de pan.
  • 6 Schep de mosterd, tijm en het vlees erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 7 Stoof het gerecht in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.