recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stoofpot van kalfsvlees en pompoen

Hoofdgerecht
4 personen
105 min
Ingrediënten
  • - vleesbouillon (200 ml)
  • - oregano (1 eetlepel)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - uien (2 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - kalfsbraadlappen (600 g)
  • - pompoen (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de kalfsbraadlappen in stukken; Hak de knoflook fijn; Snijd de uien in partjes; Snijd de rode paprika in stukken.
  • 2 Wrijf het vlees in met zout, peper, paprikapoeder en kaneel.
  • 3 Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • 4 Bak de knoflook, ui en paprika zachtjes mee.
  • 5 Voeg de oregano en bouillon toe en stoof het vlees 1 uur op heel zacht vuur.
  • 6 Snijd de pompoen in schijven, verwijder de pitten en snijd de schil weg.
  • 7 Snijd het vruchtvlees in stukken.
  • 8 Voeg de pompoen aan het vlees toe en stoof het geheel in nog 20-30 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Wijntip: volle rode wijn, bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon uit Chili of Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.