recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stoofpotje van varkensvlees

Hoofdgerecht
2 personen
30 min
Ingrediënten
  • - vleesbouillon (1.5 dl)
  • - provençaalse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 stuks)
  • - magere varkenslapjes (250 g)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst en een groene salade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de magere varkenslapjes in blokjes; Snipper de ui grof; Snijd de in grove stukken.
  • 3 Verhit de olijfolie in een braadpan of wok en bak de blokjes vlees op matig hoog vuur in ± 4 minuten lichtbruin.
  • 4 Schep de ui en paprika erdoor en pers de knoflook erboven uit.
  • 5 Bak alles nog 2-3 minuten op zacht vuur.
  • 6 Strooi de chilipoeder, Provençaalse kruiden, zout en peper naar smaak erover en voeg de bouillon toe.
  • 7 Stoof het vlees en de paprika afgedekt in 20-30 minuten heel zachtjes gaar.
  • 8 Wijntip: Stevige rode wijn (pinotage, merlot, cabernet sauvignon).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.