recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stoofpotje van vis en zomergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - visfilet toscane (400 gram)
  • - kruidenbouillon (van bouillonpoeder) (250 ml)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - sperziebonen (500 gram)
  • - gele paprika (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - grote ui (1 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui grof, hak de knoflook fijn, snijd de gele paprika in blokjes en halveer de sperziebonen.
  • 2 Snijd de vis in blokjes en hak de peterselie fijn.
  • 3 Maak met de poeder kruidenbouillon.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en paprika 2-3 minuten op zacht vuur.
  • 5 Schep de sperziebonen en krieltjes erdoor en voeg de bouillon toe.
  • 6 Stoof de groente in 6-8 minuten beetgaar.
  • 7 Schep de blokjes vis door de groente en warm het gerecht nog 4 minuten op zacht vuur door.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Serveer het stoofpotje in diepe borden.
  • 10 Strooi de peterselie erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.