recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stoofschotel van kip, venkel en spinazie

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - panklare spinazie (300 gram)
  • - grote venkelknol (1 )
  • - grote ui (1 )
  • - ongekruide kipbraadsticks (4 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - knoflook (2 teentjes)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Pers en rasp de sinaasappel.
  • 3 Snipper de ui grof.
  • 4 Snijd de venkelknol in repen.
  • 5 Meng in een kommetje de knoflook met de sinaasappelrasp, komijn, kaneel en versgemalen zwarte peper en wat zout naar smaak.
  • 6 Verdeel de helft van de olijfolie over de bodem van een grote hapjespan.
  • 7 Wrijf de kipbraadsticks in met het kruidenmengsel en leg ze in de hapjespan.
  • 8 Verdeel de ui, venkel en spinazie rond en tussen de kip en strooi er wat zout over.
  • 9 Sprenkel het sinaasappel met een scheutje water en de resterende olijfolie over de kip en groenten en stoof het gerecht afgedekt in 30-35 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Schep alles af en toe om.
  • 11 Lekker met couscous of gekookte aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.