recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Struisvogelbiefstuk met peer en bosvruchtenjam

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sinaasappel (1 )
  • - bosvruchtenjam (3 eetlepels)
  • - rijpe peren (2 )
  • - boter (40 gram)
  • - gemberpoeder (1.5 theelepels)
  • - struisvogelbiefstukken (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de biefstukken in met gemberpoeder en wat zout en versgemalen zwart peper.
  • 2 Pers de sinaasappel.
  • 3 Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
  • 4 Bak de biefstukken in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé, keer ze regelmatig.
  • 5 Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd elke peer in 12 parten.
  • 6 Houd de biefstukken warm onder aluminiumfolie en bak de partjes peer 2-3 minuten tot ze licht kleuren.
  • 7 Leg ze bij de biefstukken.
  • 8 Roer de bosvruchtenjam en het sinaasappelsap door het bakvet en warm de jus zachtjes door.
  • 9 Leg de biefstukken op warme borden en leg de parten peer ernaast en erop.
  • 10 Schep de jus erover.
  • 11 Lekker met spruiten en aardappelgratin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.