recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Struisvogelbiefstuk met saus van olijven

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - citroen (1 stuks)
  • - peterselie (4 eetlepels)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - zwarte olijven zonder pit (150 g)
  • - tomaten (2 )
  • - versgemalen zwarte peper
  • - struisvogelbiefstukken (4 stuks)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - knoflook (4 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met tagliatelle en sperziebonen.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Breng de struisvogelbiefstukken op kamertemperatuur; Snijd de zwarte olijven zonder pit in vieren; Hak de peterselie fijn; Pers en rasp de citroen.
  • 3 Fruit de plakjes knoflook in een koekenpan glazig in de olijfolie.
  • 4 Wrijf het vlees in met zout en peper.
  • 5 Schep de knoflook uit de pan en bak de biefstuk in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé, keer halverwege.
  • 6 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 7 Houd de biefstukken warm onder aluminiumfolie.
  • 8 Schep de tomaat, olijven, kappertjes, peterselie, citroenrasp en -sap door het bakvet en warm deze saus even door.
  • 9 Schep de knoflook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Serveer de biefstukken op warme borden en schep de saus erover.
  • 11 Wijntip: Sappige, jonge rode wijn, zoals Shiraz-Cabernet uit Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.