recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Suikerbroodsandwich met romige boter en vijgen

Lunch
4 personen
615 min
Ingrediënten
  • - verse muntblaadjes (2 eetlepels)
  • - suikerbrood (8 sneetjes)
  • - poedersuiker (2 eetlepels)
  • - zachte roomboter (100 gram)
  • - groene thee (0.5 liter)
  • - gedroogde vijgen (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Leg de vijgen de avond van te voren in een kom met hete thee en laat ze een nacht wellen.
  • 2 Laat de vijgen op keukenpapier uitlekken en snijd ze in plakjes.
  • 3 Klop in een kleine kom de boter met de poedersuiker met een handmixer of garde tot een luchtig romig mengsel.
  • 4 Bestrijk de sneetjes royaal met romige boter (niet alle boter wordt gebruikt) en leg de plakjes vijg er dakpansgewijs op.
  • 5 Garneer met de muntblaadjes.
  • 6 Leg op elk bord twee sneetjes suikerbrood op elkaar, met de vijgen naar boven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.