recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sukadelappen in winterwijn

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - sucadelappen (500 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - sjalotjes (250 gram)
  • - rode wijn (250 ml)
  • - runderfond (200 ml)
  • - verse gemberwortel (3 cm)
  • - kaneelstokjes (2 )
  • - oranje sinaasappelschil van 3 cm (2.5 stuks)
  • - tijm (4 takjes)
  • - suiker (0.5 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de sukadelappen in met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 2 Verwarm drie vierde van de olijfolie in een braadpan en bak de sukadelappen op matig hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin.
  • 3 Pel de sjalotjes.
  • 4 Snijd de gemberwortel in dunne plakjes.
  • 5 Breek de kaneelstokjes.
  • 6 Verdeel de sjalotjes rond het vlees, schenk dan de wijn en de runderfond langs de rand van de pan bij het vlees en leg de plakjes gember met de kaneelstokjes, stukjes sinaasappelschil en de tijm in het vocht.
  • 7 Stoof het vlees afgedekt in 2.5 - 3 uur op heel zacht vuur gaar.
  • 8 Neem de sjalotjes met een schuimspaan uit het vocht en laat ze boven de pan goed uitlekken.
  • 9 Verwarm de rest van de olijfolie in een kleine koekenpan en schep de sjalotjes erdoor.
  • 10 Strooi de suiker erover en bak de sjalotjes nog 1-2 minuten tot ze mooi glanzen.
  • 11 Leg de sukadelappen op een schaal en verdeel de sjalotjes eromheen.
  • 12 Zeef het stoofvocht boven een wijde pan en kook het op hoog vuur bruisend in tot een lekkere jus.
  • 13 Schep een beetje jus over het vlees en geef de rest er apart bij.
  • 14 Lekker met gesmoorde groene kool en aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.