recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sukadelappen met bier en wintergroenten

Hoofdgerecht
6 personen
180 min
Ingrediënten
  • - winterwortel (300 gram)
  • - prei (1 )
  • - spruitjes (250 gram)
  • - donker bier (330 ml)
  • - tromp & rueb kruidenazijn (2 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - tomatenpuree (70 g) (1 blikje)
  • - uien (2 )
  • - boter (40 gram)
  • - sukadelappen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de sukadelappen op kamertemperatuur komen.
  • 2 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 3 Maak de spruitjes schoon.
  • 4 Snijd de prei in stukken van 2 cm dik en de wortel in plakken van 1 cm dik.
  • 5 Halveer de stukken vlees en wrijf ze in met zout en versgemalen peper.
  • 6 Verwarm de boter in een ruime braadpan tot het schuim wegtrekt.
  • 7 Bak de stukken vlees (zo nodig in 2 keer) op hoog vuur bruin.
  • 8 Leg het vlees op een bord en bak de uien in het bakvet.
  • 9 Roer de tomatenpuree en tijm erdoor en bak 1 minuut.
  • 10 Schenk de azijn en het bier erbij en roer alles door elkaar.
  • 11 Leg het vlees erin en breng aan de kook.
  • 12 Stoof het vlees in 2.5 uur zachtjes (eventueel met een vlamverdeler eronder) bijna gaar.
  • 13 Schep de spruitjes, prei en wortel door het stoofvocht en stoof het geheel in nog 30-40 minuten zachtjes gaar.
  • 14 Lekker met gekookte aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.