recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

sukadelappen met herfstbok

Hoofdgerecht
6 personen
210 min
Ingrediënten
  • - ontbijtkoek (2 sneetjes)
  • - herfstbok (300 ml.) (1 flesje)
  • - laurierblaadjes (2 )
  • - tomatenpuree (2 eetlepel(s))
  • - verse tijmblaadjes (2 eetlepel(s))
  • - grote uien (2 )
  • - boter (50 gram)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - sukadelappen (900 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat het vlees en het bier op kamertemperatuur komen.
  • 2 Snipper de ui grof en snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.
  • 3 Snijd het vlees deze in grove stukken en wrijf ze in met zout, versgemalen zwarte peper en paprikapoeder.
  • 4 Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de sukadelappen op hoog vuur in 5 minuten bruin.
  • 5 Bak de uien 2 minuten zachtjes mee.
  • 6 Roer de tomatenpuree door het bakvet en bak alles nog 1 minuut.
  • 7 Verdeel de tijm en laurierblaadjes tussen het vlees en schenk het bier langs de rand van de pan erbij.
  • 8 Breng alles op matig hoog vuur tegen de kook aan en stoof het vlees afgedekt in 3 uur zachtjes gaar.
  • 9 Schep dan de blokjes ontbijtkoek door het stoofvocht en verwarm alles nog 10-15 minuten tot de ontbijtkoek het vocht heeft gebonden tot een dunne saus.
  • 10 Lekker met gesmoorde groene kool en aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.