recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Super Café Glacé

Nagerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - suiker (100 gram)
  • - kumquats (10 stuks)
  • - vanille roomijs (0.5 liter)
  • - kahlúa (4 eetlepels)
  • - hete espressokoffie (200 ml)
  • - slagroom uit een spuitbus
  • - mokkaboontjes (8 stuks)
  • - kokend water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Los de suiker al roerend op in een steelpan met het kokend water.
  • 2 Halveer de kumquats in de lengte en leg ze in de suikersiroop.
  • 3 Laat de kumquats 5 minuten zachtjes koken en daarna in de siroop afkoelen.
  • 4 Gebruik per persoon een hoog glas.
  • 5 Schep in hoge glazen elk een flinke bol vanille-ijs en leg de partjes kumquat eromheen.
  • 6 Schenk de Kahlúa en verdeel de hete koffie erover.
  • 7 Garneer met een flinke toef slagroom en mokkaboontjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.