recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Surinaamse kipkerrie

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - boerenscharrel kipfiletblokjes (500 gram)
  • - uien (2 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - zonnebloemolie (3 el)
  • - mosterd (1 tl)
  • - sambal (0.5 tl)
  • - kerrie (5 tl)
  • - verse gember (2 tl)
  • - komijnzaad (1 tl)
  • - ketjap (2 eetlepel)
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - kokosmelk (400 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • 2 Laat de kip buiten de koeling op temperatuur komen en verhit een hapjespan of wok op hoog vuur.
  • 3 Fruit de ui met de knoflook 2 à 3 minuten in de olie.
  • 4 Rasp de gember.
  • 5 Voeg de mosterd, sambal, 4/5 kerrie, gember, komijn, ketjap en suiker toe.
  • 6 Verhit 30 seconden op hoog vuur, voeg dan de kokosmelk toe.
  • 7 Breng aan de kook en laat 1 minuten doorkoken.
  • 8 Bestrooi de kip met zout en de laatste theelepel kerrie, roer de kip door de saus.
  • 9 Zet direct het vuur lager en laat de kip in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • 10 Proef de kerrie en maak af op smaak, check het grootste stukje kip om te kijken of de kip gaar is.
  • 11 Serveer in diepe borden met witte rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.