recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Taartje met varkensoester en peer

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - roquefort (100 gram)
  • - uien (2 )
  • - boter (25 gram)
  • - varkensoesters (4 )
  • - kleine peren (2 )
  • - croissantdeeg (1 blikje)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Schil de peren en snijd deze in dunne partjes.
  • 3 Zorg dat de varkensoesters op kamertemperatuur zijn.
  • 4 Snipper de uien.
  • 5 Verkruimel de roquefort.
  • 6 Rol het croissantdeeg los, snijd het deeg in een gelijke stuk per persoon.
  • 7 Druk de naden dicht.
  • 8 Leg de stukken op een met bakpapier beklede pakplaat en druk de randen iets omhoog.
  • 9 Leg de partjes peer in een cirkel langs de rand.
  • 10 Wrijf de varkensoesters in met zout en versgemalen zwarte peper en bak ze in een koekenpan met hete boter op hoog vuur beide kanten bruin.
  • 11 Leg het vlees op een bord en fruit de uien in het bakvet.
  • 12 Verdeel de ui met de helft van de kaas in het midden van de deegplakken.
  • 13 Leg hierop de varkensoesters en strooi de rest van de kaas erover.
  • 14 Bak de taartjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 15 Lekker met een salade van veldsla en druiven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.