recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Taartje van caprese & courgette

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - pijnboompitten (75 gram)
  • - roomboter (40 gram)
  • - buffelmozzarella (1 )
  • - basilicum (1 bosje)
  • - eieren (2 )
  • - slagroom (225 ml)
  • - roma tomaten (3 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - kleine courgette (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Pers de knoflook uit.
  • 3 Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter.
  • 4 Bak op hoog vuur de courgette en knoflook samen zo’n 5 minuten aan in een koekenpan met wat olijfolie.
  • 5 Snijd de tomaten in kwarten, doe de kern weg.
  • 6 Snijd de kwarten doormidden.
  • 7 Meng de eieren en room.
  • 8 Maak de groenten en het eimengsel op smaak met zout en witte peper.
  • 9 Vet ovenbakjes (1 p.p.) in met wat boter.
  • 10 Vul de bakjes om-en-om met courgette, basilicum, tomaat en mozzarella.
  • 11 Bewaar wat basilicum.
  • 12 Giet het ei-room-mengsel er overheen en bak circa 30 minuten tot de bovenkant stevig gaat aanvoelen.
  • 13 Bak ondertussen de pijnboompitten in 5 à 10 minuten goudbruin zonder olie.
  • 14 Zet de ovenbakjes op een bord en garneer met de pijnboompitten en basilicum.