recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tabouleh

Lunch
1 personen
15 min
Ingrediënten
  • - couscous (100 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - komkommer (0.5 )
  • - rijpe tomaten (3 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - kokend water (150 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Dit kan de avond van tevoren: meng de couscous in een goed afsluitbare kom met wat zout en versgemalen peper.
  • 2 Pers de citroen en sprenkel het citroensap over de couscous en roer de olijfolie erdoor.
  • 3 Schenk er het kokend water bij en laat de couscous 10 minuten wellen.
  • 4 Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  • 5 Snijd het vruchtvlees eerst in lange repen en dan in heel kleine blokjes.
  • 6 Snijd de tomaten in vieren en schep de zaadjes eruit.
  • 7 Snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
  • 8 Maak de couscous rul met een vork en schep de blokjes komkommer en tomaat en de kruiden erdoor.
  • 9 Bewaar de tabouleh tot gebruik in een afgesloten bak in de koelkast.
  • 10 Schep voor vertrek een portie tabouleh in een kleiner afsluitbaar bakje.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.