recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Taco’s gevuld met zoete picadillo

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (50 gram)
  • - avocado, in blokjes (1 )
  • - neutrale olie (2 eetlepels)
  • - wraptortilla's (4 )
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - rozijnen (75 gram)
  • - banaan, in plakjes (1 grote)
  • - verse oregano, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - tomatenblokjes met tomatensap (400 gram) (1 blik)
  • - peper, zonder zaadjes, fijngehakt (1 rode)
  • - knoflook, fijngehakt (2 tenen)
  • - ui, gesnipperd (1 grote)
  • - rundergehakt (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Benodigdheden:4 ovenvaste schaaltjes, ingevet.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Bak het gehakt in een droge braadpan al omscheppend rul en schep het op een bord.
  • 4 Fruit de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet in de pan zachtjes glazig.
  • 5 Bak de rode peper heel even mee.
  • 6 Roer de tomatenblokjes met sap en de oregano erdoor en bak alles twee minuten op hoog vuur.
  • 7 Roer het gehakt met de banaan, rozijnen, kaneel en wat zout en versgemalen peper door de tomatensaus.
  • 8 Laat het gehaktmengsel twintig minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Roer regelmatig en voeg zo nodig een scheut water toe.
  • 10 Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten dun met olie en duw elke tortilla in een schaaltje, zodat een tortillamandje ontstaat.
  • 11 Zet de schaaltjes met tortillamandjes in de oven en bak de mandjes in maximaal een kwartier knapperig.
  • 12 Neem de mandjes uit de schaaltjes en zet ze op borden.
  • 13 Schep het gehaktmengsel (picadillo) erin.
  • 14 Garneer met blokjes avocado en wat geraspte kaas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.